Nis

Okulumuzda gelenekselleşen ayın öğrencileri ve ayın en iyi gelişim gösteren öğrencileri velilerin de katılımıyla ödüllendirildi. Nisan ayını güzel bir şekilde değerlendiren öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Mart Ayının yıldızlarını seçtik. Türkiye derecesi yapan öğrencilerimize plaketler takdim ettik ve diğer öğrencilerimize belge verdik.

Nis

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Salih SADOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Faysel POLAT ve Şube Müdürlerimiz Okulumuz  Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu'ndaki Gece Etütlerimizi ziyaret ederek okul müdürümüz Murat BAYRAK tarafından kendilerine bilgi verildi.  Öğrencilerimizle birebir ilgilenen ve öğrencilerimize başarılar dileyen Sn. SADOĞLU'na teşekkür ediyoruz. 5 yıldır aralıksız bir şekilde gece etütlerimiz devam ediyor.

Nis

Okulumuz Selahaddin Eyyubi İmam Hatip ortaokulu olarak düzenlediğimiz Filistin ve Gazze yararına iftar programımıza İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Salih SADOĞLU, İlçe Milli Eğitim müdürümüz Faysel POLAT, öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz katıldı.

Nis

Yüce Allah'ın bu kutlu ve müstesna gecede Kur'an-ı Kerim'i indirerek ve 1000 Aydan hayırlı kılarak bizlere hediye ettiği Kadir gecesini anlamına uygun bir şekilde geçirmek için ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuz konferans salonunda Kadir gecesi programı idrak edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Din Kültürü öğretmenimiz Muhammed Şirin ANDIÇ tarafından gecenin önemi hakkında bilgi verildi. Okulumuz öğrencileri tarafından oluşturulan ilahi grubu ile ilahiler okundu. Öğrencilerimizin okudukları Kadir gecesi ile ilgili şiirlerle program devam etti. Din kültürü öğretmenimiz Amine SEVİLGEN tarafından Kadir gecesi duası yapılarak öğrencilerimizin Kadir gecesinde bu geceyi nasıl ihya edecekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Allah bu gecenin kadrini bilip ve gerçek anlamda geceyi ihya edenlerden eylesin.

Mrt

"Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor.

Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor."

Bu yıl 109.su kutlanan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi etkinlikleri okulumuzda kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Aziz şehitlerimiz için okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muhammed Şirin ANDIÇ tarafından misafirlere ve öğrencilere Kur'an-ı Kerim okundu.

Akabinde okulumuz müdür yardımcısı Mücahit KAVUT tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.  Öğrencilerin hazırlamış oldukları oratoryo gösterisi sergilendi. çeşitli şiirlerin  okunduğu program iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Mrt

TUSAŞ Kaan, proje adıyla Milli Muharip Uçak  TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 2020'li yılların sonunda seri üretim aşamasına getirmeyi planladığı çift motorlu, düşük görünürlük, sensör füzyonu, hava-hava ve havadan yere hâkimiyetlerde üstün özellikleri bulunan beşinci nesil jet muharip uçak projesidir. 21 Şubat 2024 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirmiştir.

KAAN, sabah saatlerinde Mürted Hava Meydanı'nda yeniden piste çıkarak motor çalıştırdı ve ilk kez havalandı. KAAN'ın ilk uçuşunda pilot koltuğunda test pilotu Barbaros Demirbaş oturdu. Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize deprem farkındalığı oluşturmak ve deprem esnasında panik yapmamayı öğretmek amacıyla çök kapan tutun yöntemi uygulaması yapıldı. Öğrenciler kontrollü şekilde bahçede toplanma alanına yönlendirildi.

Mrt

On bir ayın sultanı ve mağfiret ayı olan Ramazan ayına girmemiz münasebetiyle okulumuz öğrencilerine farkındalık oluşturmak ve Ramazan ayının gerçek manasını hissettirmek amacıyla okulumuzda çeşitli çalışmalar yapıldı. Okul girişi süslemesi, Hacivat Karagöz afişi, davulcu maketi, koridor süslemesi, hadis köşesi yanı sıra davulcu eşliğinde sınıfları dolaşıp öğrencilerimize hurma ikram edildi.

Mrt

Okulumuzda Ramazan coşkusu yaşanıyor. Öğretmenlerimiz öncülüğünde öğrencilerimizle beraber okul koridorlarımızı ve panolarımızı Ramazanın sevinciyle kuşattık.